14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa pune căluş consilierilor

Olguţa pune căluş consilierilor

Consiliul Local Craiova, în care USL are majoritate, a decis în şedinţa de ieri ca primarul Lia Olguţa Vasilescu să nu mai poată fi interpelată verbal de consilieri, în cadrul punctului „Întrebări şi interpelări“ introdus în mod obişnuit pe ordinea de zi a şedinţelor ordinare a legislativului municipal. La propunerea Biancăi Predescu, pesediştii şi liberalii au votat ca eventualele întrebări şi interpelări către executiv să fie adresate de consilieri doar în scris, iar primăriţa să le răspundă în şedinţa următoare, sau, poate, în scris până la viitoarea întrunire. La această propunere au aderat necondiţionat şi uneperiştii, în frunte cu preşedintele UNPR Craiova, fostul viceprimar Teodor Sas, care au votat alături de USL.
„Ne-am dat seama că este o inepţie şi am votat împotriva unei asemenea măsuri, în condiţiile în care nici măcar nu exista un proiect de hotărâre în acest sens. Uneperiştii au votat pentru ca nişte roboţi, în semn de supuşenie faţă de doamna primar. Singura opoziţie în consiliul local o fac PP-DD-ul şi PDL-ul. Consider că USL-ul – care are majoritate – vrea să pună o barieră între executiv şi legislativ, exact în stilul politicii căluşului în gură practicate la nivel central de acelaşi USL“, a declarat consilierul local Mihai Cilibiu, preşedintele PP-DD Dolj.
„Mi s-a părut halucinantă o asemenea decizie, care, e clar, era pregătită din timp. E ca şi când consilierilor li s-a dat un pumn în gură, iar acum urmează să fie şi sufocaţi cu perna. Consiliul local este un for de dezbatere, nu unul epistolar. Chiar şi în parlament există posibilitatea să-ţi exprimi opinia. La noi, însă, nu se poate“, consideră consilierul local PDL Dan Cherciu despre această decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS